ett galleri för samtidskonst
   

 

på Blekinge museum, t.om 31 augusti
MASSMA – IKOON (pol)
Film- och fotovisning på Blekinge museum.
Ikoon: Bownik, Tomasz Cichowski,  Łukasz Gronowski, Maja Kaszkur, Jacek Kołodziejski, Ania Łoskiewicz,
Massma: Sebastian franzén och Oskar Olsson.

Båda konstnärsgrupperna saknar permanent lokal, www.ikoon.art.pl och www.massma.se . Konstnärskollektivet Ikoon drivs som ett galleri på olika platser, på andra gallerier, på internet, i sin egen tidskrift <lol_art> eller på platser som inte förknippas med konst. Ikoon arbetar med multimedia, aktioner och performance. Galleri Massma är nyligen omvandlat från ett galleri till ambulerande projektverksamhet. I projektet blir det visning av filmer och filmad performance av Ikoon i samarbete med Massma. En DJ-version samplas och visas av konstnärerna från Massma.

 

oskar olsson s

12 jan - 10 Feb

Sebastian Franzén
this is the cirus everybody´s trying not to go home (pdf)

24 nov - 23 dec
kristen rönnevik s

 

20 Okt - 18 Nov

Lisa JonassonLisa Jonassons arbeten inkluderar textbaserad grafik, affischer, serier och teckningar. Ofta behandlar verken kopplingar och konflikter mellan den fysiska och psykiska världen. I hennes serier ordnas psykiska problem med fysiska operationer och fysiska problem med psykoterapi. Någon får ett nytt ansikte till bot för sina sociala problem, en annan går på vandring med en egotrippad guru för att förstå sig själv. Ett barn som vill lära sig knyta skorna uppmanas först lära sig tänka som ett skosnöre.

i de nya tuschteckningarna har Lisa Jonasson försökt skapa ett slags ordlösa, ramlösa serier. Motiven utvecklas åt alla håll, byter ständigt stil och riktning. Man kliver in i bilden genom någon igenkännbar detalj men luras snabbt vidare in i en kaotisk värld av förvridet kämpande kroppar, kusliga associationer och förvandlingar.

 


 


15 sep - 14 okt
Daniel Andersson


“Predicting the Harvest” är en installation bestående av fotografier, teckningar och målningar. Porträtt av män med genomarbetad och mystisk ansiktsbehåring är sammanförda med gamla landskapsmålningar och abstrakta symboler och former som speglar skäggens och mustaschernas geometri. Verket är en del av konstnärens pågående sökande efter en meningsfull kosmologi, som istället för att återuppfinnas, frambesvärjs i skäggens och landskapens uråldriga och kolliderande mytologier. Med detta antyder han om någonting som är större än summan av dess delar, om något som ligger bortom den materiella världen.

läs mer

24 - 25 augusti

Peptalk is all you need


20 konsntärer från Sverige, Estland, Tyskland, Danmark och Polen deltog i Karlskrona & Ronnebys första Performance festival. . MER INFO8 juli - 5 augusti
Gisela Schink & Cecilia Germain

"Ge mig någon som stannar" och "Det dunkla rummet" läs mer2 juni - 1 Juli

Linnea SjöbergTie-Dye – Döda stjärnor slukas utav Mig

Roy Orbinson, Kurt Cobain och döda stjärnor i universum.
Verket är en installation som bygger på sökresultat från google och och youtube. Det reella och det virtuella.

Kaoset bakom det enorma informationsflödet.
Verket berör bland annat det försvunna Lithiumet, Roy orbinssons husbrand 1968  och kurt Cobains citat
– "I wouldn´t wear a tie-dyed t-shirt unless it was dyed with the urine of Phil Collins and the blood of Jerrry Garcia"

lLäs mer28 April - 27 Maj

Tj Spastian  

En månad med TJ Spastian.

Det vi förlorar på noggrannhet och eftertanke tror jag vi vinner i vad bristande tid till självcensur råkar missa.
En trött dag kanske det bara blir en rosa fläck på en vit duk, en annan dag ett frukoststilleben, dagboksanteckningar eller nån romantisk dagdröm, time will tell.
Jag ämnar försöka bjuda på mig själv, det uppskattar jag när andra gör.
Ses om en månad.
Yours truly /TJ Spastian

läs mer


24 mars - 22 april
Stina Pettersson & Eva Linder


 

Stina Pettersson

Vi är vana att bygga delar av vår verklighet genom redigerade produkter såsom tv, radio och cds. De fungerar samtidigt som markörer, som gör oss medvetna om att vi är en del av en gemensam kultur. Denna gemensamma konsumtion blir en del av vår identitet och skapar en känsla av att tillhöra ett kollektiv.


Eva Linder
”Finnmarken”
är en film som handlar om tusentals fattiga finska bönder som för 400 år sedan flyttade från östra Finland till stora skogsområden i Sverige.

läs mer

17 - 18 mars 2007
Pep talk 2 performanceworkshop
  Pep talk 2 Performanceworkshop var den andra av en serie på fem workshops som är planerade inför Karlskronas internationella Performancefestival i agusti 2007. Workshopen pågick i två dagar med konstnärer från Blekinge, Skåne och Småland

Läs mer

17 februari - 18 mars 2007
Marcus Hansson


  Glädjespridaren + en fluga

Art & depraved behaviour can always be a cause to annoyance. Why not both at at the same time? Marcus Hansson has, in a provocative avant-garde fashion tried to awaken the stumbling moralist by papering the gallery walls with ethno romatic pictures of naked primitives beautiful parks, banana farmers, monkeys, outdoor sex, horses, Izabella Scorupco, gay sex, forest, more forest, bee keepers, butterflies, penisies, bamboo trees, lemons.

läs mer

8 - 10 februrari 2007
PEP TALK Performance workshop


  PEp talk Performance workshop var den första av en serie på fem workshops som är planerade inför Karlskronas internationella Performancefestival i agusti 2007. Workshopen pågick i tre dagar med 7 konstnärer från Blekinge, Skåne och Småland

Läs mer

13 Januari - 11 februari 2007
Augusto Sergio

  when i was drawing always some puppets in landscapes.I,ve just developed it seriously at the art academys, giving to the draw more opportunity to appear as one language.That draw represent many different childs alone and as well in some gardens together.

That draw talks about addiction to draw and fascination for
the sensation that comes from draw fantasy.Läs mer


25 november - 22 december 2006
Swallowing by a monsterHans Andersson & Sanna GabrielsonArbetet som presenteras på Galleri Massma är ett samarbete mellan Hans Andersson och Sanna Gabrielson, och tar sin öppning i föreställningar om döden, framtidsvisioner samt av olika troendesystem och initiationsriter.

En fragmentariserad tro på frälsning genom tid eller gud.


Läs mer

 21 Oktober - 17 November 2006
Minutka square
  Paul Steen


Utställningen utgår från konflikten i Tjetjenien och en modell av Minutka square i Grozny där några av dom hårdaste striderna utkämpades år 2000.
Modellen kommer att användas som spelplan för att simulera strid i stadsmiljö.
Paul Steen försöker förstå och gestalta hur dagens postkoloniala krig i den moderna staden ser ut.

Läs mer


16 Sept - 13 Oktober 2006
My tie My Penis
 Fredric GunveEn utställning om män med olika manliga nackprydnads attribut.
My Tie My Penis är ett nytt märke som slagit upp portarna på galleri Massma.


Läs mer


10 Aug - 8 september 2006
Tove Storch
 

Tove Storch är född 1981 i Århus, Danmark. Hon studerar på den Kongelige Danske Kunstadademi i Köpenhamn, men har också studerat på Akademie der Bildende Künste i Wien och i Berlin på Kunsthochschule Weissensee.

Tove Storchs verk har sin utgångspunkt i en allmän rumslig logik. De är Skulpturella experiment som handlar om rumsuppfattning, representation och absurditet.

Läs mer8 juli - 4 augusti 2006
Lisa Jeannin
Lisa Jeannin föddes 1972 i Uppsala. Hon bor i Antwerpen och är utbildad på konsthögskolorna i s’Hertogen Bosch, Holland, och Malmö, Sverige.
Hennes konst känns inte vid någon specifik nationalitet och talar många språk. Och även om allt hon gör har sitt ursprung i tecknandet, är det fritt från formalisering, och alla tekniker och material är lika mycket värda. Detta blir tydligt i hennes animerade filmer, som andas performancekonst, skulptur, måleri och dikt.

Läs mer
 
Lisa Jeannin "Korsning"3 juni - 30 juni 2006
Henrik Olsson


  Jag ser mig själv som landskapsmålare då naturen är det centrala i målningen även om den inte är avbildad från verkligheten. Landskapet ger mig ett spelfält att föra in olika element för att skapa en spänning eller något berättande. Det kan vara ett abstrakt element eller ett konkret element som en text.


Läs mer

22 april - 19 maj 2006
As time goes by

Morten Dysgaard
Morten Dysgaard udforsker med sine fascinerende filmværker konstruktionen af menneskets selvforståelse i sine mystiske tableauer og dragende narrationer, der skaber forstyrrelser i måden identiteten tænkes. Dysgaard bryder med alle rumlige og tidslige grænser og gør opmærksom på bevidsthedens illusionistiske karakter

Läs mer
Jeanette Ehlers

The digitalization makes it possible to experiment with new methods of understanding. My intention as a video artist is in a simple way to try to change the established order and thereby to contribute with a new way of seeing and perceiving.


Läs mer